Transformatie

Foto: Steven Valkenberg

Aarde, water, vuur, lucht ~ alle elementen waren aanwezig voor ons weekend ‘Bevrijd jezelf met Adem, Yin & Dans!’ Met als slotstuk zondagochtend de Zweethut. Naakt zaten wij gisteren op Moeder Aarde, om in het diepe donker en de hitte van de zweethut met elkaar te delen, te zingen en ons in de stilte over te geven aan transformatie.

Een diepe buiging maak ik voor de deelnemers die vrijdagavond met ons het veld van niet-weten instapten; precies de plek waar je mag zijn als je jezelf wilt bevrijden van pijnstukken, overtuigingen en trauma. In overgave gaan, om je eigen weerstand aan te kijken en erdoorheen te bewegen. Het was heel bijzonder om daar getuige van te mogen zijn en een veilige bedding te creëren om de processen te laten plaatsvinden.

Een diepe buiging maak ik voor mijn Soulbrother Martin die in de ademsessies en het proceswerk mensen raakte en opende. Zijn stem, zijn woorden, zijn muziek; ik sta er nog elke dag van te kijken wat een kunstwerk deze man is. Spiritbreath is een naam die hem past.

Dankbaar voor mijn leermeesters in het sjamanisme, stembevrijding en yin yoga, waardoor ik me veilig en op mijn plek voel als begeleider van transformerende zielenprocessen. Nederig ~ dat wel. Dienstbaar aan dat wat groter is dan ik ben. Steeds vaker ervaar ik dat ik slechts in de stilte mijn kanaal hoef te openen om de juiste woorden te laten stromen.

Dat ervoer ik in de donkerte van de zweethut, waar Rutger Paets zijn liefde, kwetsbaarheid en kracht in het vuur bracht. In de vroege ochtend ontstak hij het vuur, zodat wij bij zonsopkomst de hut in konden. Vuurman: onze dank is groot. Voor jouw toewijding, voor jouw gevoel voor ceremonie en voor je openheid. We hebben elkaar gezien, écht gezien.

En dan die twee prachtmensen die de Ontdekking van de Hemel openden voor onze aanwezigheid: Kees en Annemarie van Het Zonnehuis Exmorra. Dank duizend voor jullie liefdevolle aanwezigheid. Annemarie, elk tussendoortje, elke lunch, elk diner kwam van de sterren, met bloemen en al. Kleurrijk, vol liefde en zó smaakvol!!

Last but zeker not least maak ik een diepe buiging voor dat wat groter is dan ik ben. In de zweethut heb ik gedeeld dat ik het kleed van ongeloof van mij afwerp. Ik ben zo vaak nog voorzichtig in wat ik deel met vrienden en familie, maar ik voel ten diepste dat wij allemaal van dezelfde bron drinken. Het geeft me diep vertrouwen te weten dat alles één is. Dat wij allemaal door dit leven dansen en ploeteren ~ en dat we elkaar kunnen vinden in de liefde van het bestaan, als we elkaar maar diep in de ogen durven aan te kijken. Wij zijn gelijken.

Ik voel me dankbaar dat het licht dat hier op aarde mijn naam draagt een straal is van die ene grote lichtbron. De grote geest die onder duizend namen leeft. Komende week ga ik naar de spirituele community Radhadesh in de Belgische Ardennen om daar een week lang onder te duiken in meditatie, om in toewijding Hare Krishna te chanten en innerlijke stilte te ervaren. Als ik weer bovenkom, laat ik van me horen! Wie weet, zing ik wel een liedje 😘

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top