Over mij

Mika Marieke

Mijn ouders gaven mij de naam Marieke bij mijn geboorte in 1977. Onze geboorte mag ik zeggen, want ik kwam samen met mijn tweelingbroer Rogier naar deze wereld. Mijn oudste broer Jeroen zat toen al drie jaar op ons te wachten. Het is de oudste zoon van Jeroen die mij de naam Mika schonk. Natuurlijk ontstond die naam doordat hij Marieke niet kon uitspreken toen hij 1 jaar was. Ik weet nog dat ik vurig hoopte dat hij die naam zou blijven gebruiken, ik vond het zo’n mooie naam! Niet alleen hij, maar velen met hem, noemen me gelukkig ook Mika. Vaak wordt me gevraagd: “Welke naam wil je nou gebruiken?” De namen zijn me gegeven; en ze zijn me beide dierbaar. Marieke mijn geboortenaam, Mika mijn hartenaam. Ik draag er overigens nog meer: Vinckie, Mickey, Mimi, Miek en sister. Vele namen; hetzelfde Vinckje! Ik kreeg er nog een naam bij, die ik met veel liefde draag: Kuipers. De naam van mijn man, mijn soulbrother, de liefde van mijn levens: Martin.

Ik woon in Friesland en al ben ik daar niet geboren: de taal van de Friezen is mij dierbaar. Evenals hun doen en laten. Hun laten. Al sinds ik voor het eerst op school een pen mocht vasthouden, droom ik van een schrijvend bestaan. Als ik overga, vind je een stapel onafgemaakte verhalen zonder climax, enkel met een begin en altijd zonder einde.

Het liefst ben ik eerlijk gezegd zo min mogelijk op sociale media. Tegelijkertijd is dat de plek waar wij onze evenementen het beste kunnen promoten… volg je me daar, dan blijf je op de hoogte.

Scroll to Top