Geef mij je woorden,
ik schrijf het verhaal…

daVinckie’s

Schrijfwerk


“Wil je er even een ‘Davinckie-sausje’ overheen gooien?” Die vraag krijg ik wel eens van mijn  opdrachtgevers. Dat sausje kenmerkt geloof ik mijn schrijfwerk. Ik schrijf zoals ik spreek. En soms: zoals iemand anders spreekt. Want als ik een voorwoord schrijf voor een directeur van een bedrijf, is het wel zo handig dat mensen hem of haar herkennen in dat stuk .

Wat voor soort tekst je ook nodig hebt, het gaat erom dat jij jezelf erin herkent. Dat is wat ik doe.

Je kunt bij me terecht voor:

Website-teksten
– Artikelen
– Advertorials
– Persberichten
– Boekwerken
– Magazines
– Sollicitatiebrieven


Je mag me ook vragen een tekst te herschrijven, want dat vind ik ook mooi werk. Dan zorg jij dat het inhoudelijk klopt en gooi ik er een sausje overheen waardoor het lekker leest! 

Neem contact met me op om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tekst nodig?

Bel me met je idee!

Ervaringen met Marieke Vinckers als tekstschrijver

Deze mensen hebben al eens zaken gedaan met me. Ze zijn zo aardig geweest een recensie achter te laten, waarvoor mijn dank!

Waarom ik zo graag met Mika werk? Ik zeg: “Je hebt tekstschrijvers, en je hebt Mika.” Ze is intelligent en kan zich iedere materie snel eigen maken. Of het nu gaat over een beschrijving van ingewikkelde processen, of een leuk (human-interest) stukkie over asperges schillen bij de Groenteboer. Mika kan dat allebei. Niet voor niets hoor je mij altijd over onze teksten zeggen: “Die tekst is goed, maar ik mis het Vinckie-sausje. Mika heeft de gave om iedere tekst, kort, krachtig en zeer prettig leesbaar te maken. Ik weet het niet, maar zelfs als ik artikelen van haar lees over gort droge stof verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Ze heeft gewoon een heerlijke schrijfstijl!

avatar

Annet

Reclamebureau Mediaannet

Door Marieke’s warme manier van interviewen en unieke schrijfstijl worden de verhalen authentiek en menselijk. Precies wat wij willen, naast het zakelijke het (inter) menselijke neerzetten…en Marieke kan dat als geen ander.

avatar

Selena

Woningcorporatie Mercatus

Marieke schreef voor ons Vrouwencentrum het boek ‘Sisterhood’. Ze interviewde een aantal van onze prachtige vrouwen. Dat boek is een waar kunstwerk geworden.

avatar

Marion

Vrouwencentrum NOP

Marieke is een doortastende vrouw. Zij luistert, onderzoekt en stelt vragen. Op deze wijze levert zij snel en op een hoog kwaliteitsniveau artikelen. Haar schrijfstijl laat zich omschrijven als makkelijk en pakkend,  daardoor voor een bredere doelgroep in te zetten. Ik heb verschillende keren samen mogen werken waarin Marieke als interviewer en schrijver haar rol nam.  En los van het feit dat Marieke een vakvrouw is, is het ook een prettig mens om mee te werken. 

avatar

Renate

ENWestdijk

“Via mijn webdesigner Anneke Kamphuis werd ik getipt voor Marieke. Zij had Marieke tijdens een lezing horen praten en was zo onder de indruk dat ze mij zei dat we eens contact moesten opnemen met haar. Marieke kijkt, luistert en observeert en weet perfect te vertalen hoe je over wilt komen op je website (hier graag zeggen dat zoiets de eerste indruk is van wat mensen zien). Ik vind het telkens een feestje om naar haar zwierige stem te luisteren. Maar vergis je niet. Haar teksten zijn “spot on”! 

avatar

Anja

Anja Marra Huidzorg

Ast Marieke fregest foar it skriuwen fan it artikel dan krijst in ûnderboud stik werom dêr ’t de enerzjy fan ôfspat. Se leit de finger op it seare plak, mar se plakt mei har skriuwstyl ek de pleister. Har wurden ferbine nei in oare wrâld.

avatar

Ciska

Heit & Mem Magazine

Davinckie’s Portfolio

In 2006 begon ik als tekstschrijver. De eerste jaren bewaarde ik elk blad waarvoor ik schreef. Daar ben ik op een goed moment mee opgehouden. Ik heb maar een klein zoldertje. De parels blijven me natuurlijk bij! Ik deel ze graag met je, dan krijg je een beeld van wat ik doe. En dit is dus slechts een hele kleine greep uit mijn werk.

Sisterhood

Boek voor het Vrouwencentrum Noordoostpolder

Een pareltje binnen mijn werk als tekstschrijver. Samen met Yka van der Veen heb ik dit boek van begin tot eind gemaakt. Een prachtklus werkelijk! Ik mocht vrouwen interviewen die door de situatie in hun thuisland naar Nederland zijn gevlucht. Waarachtige diepgaande verhalen.

Kleine moeite
Wereld van verschil

Boek voor een thuiszorgorganisatie

Nog altijd bestempel ik dit als één van mijn mooiste klussen… het interviewen van cliënten van een thuiszorgorganisatie. Wauw. Wat een mooie mensen, wat een verhalen. Dankbaar dat ik ze mocht optekenen. Ik draag ze allemaal in mijn hart.

VVV Vlieland

Interviews voor het VVV magazine

Wat een CADEAU was het om op mijn favoriete eiland interviews te mogen doen voor het VVV magazine. Met als kers op de taart het interview met pierensteker Jan Soek, die daar al jaren in zijn rotte bootje in de haven woont en leeft van zijn pieren en van het wad. “De getijden zijn mijn baas en ik heb hem nog nooit horen schelden. Het contract is simpel. Als je niet komt, dan krijg je ook niks. Wil je ontslag? Dan moet je dat zelf nemen.”

Samen Wonen

Bewonersblad van een woningcorporatie

Van redactievergadering tot magazine: in samenwerking met reclamebureau Bens en Wonincorporatie Mercatus maken we dit mooie blad, waarin ik medewerkers en huurders interview om hun verhaal te vertellen.

Thuisleven

Voorwoord in het blad van een thuiszorgorganisatie

Ghostwriting vind ik een heerlijke bezigheid! Dat ik uit naam van iemand mag schrijven ~ en daarmee de stem van die persoon laat horen. Ik interview en doe niks anders dan hun woorden vertalen.

Heit & Mem

Artikelen in een (Fries) magazine.

Wat een eer vind ik het dat ik al sinds 2010 als import-Fries in het Frysk mag schrijven voor dit magazine voor jonge ouders. Het zijn human Interest artikelen waarin ik mijn ware passie voor interviewen en schrijven kwijt kan.

Geef mij je woorden,
ik schrijf het verhaal

Scroll to Top