de Geest

Wat doe ik, als mijn geest aan gaat en mij beelden brengt die ik niet wil zien?

Blijf Mika, blijf erbij in de tijd die Hier & Nu heet. Verwelkom de geest en wees dankbaar voor zijn intelligentie, meer dan dat is het niet. De geest kan sturen, de geest kan ontvangen ~ en beide keren kan het waarheid zijn. Daargelaten de plekken waar hij je brengt waar je op dit moment niet hoeft te zijn. Zie hem dan als kracht onbedwingbaar van pijn en dàt is de plek waar je niet wilt zijn. 


Dus zodra je pijn ervaart, veroorzaakt door een beeld in de geest, weet dan dat je op angst vaart en dat is nog nooit goed geweest. In acceptatie ligt de bevrijding, want weet: de geest is onderdeel van jouw zijn, jouw wezen. Je kreeg hem mee, zodat je hier op aarde het spel kunt spelen. Zonder geest immers geen intelligentie. Nu is de vraag of je hem intelligent gebruikt. 

De geest kent namelijk meerdere diepere lagen, net als de diepte van de oceaan. Is het oppervlak dat je ziet haar ware aard? Of ligt die op een plek die je met het blote oog niet kunt zien? Zijn het de stormen die de golfslag veroorzaken die de geest vertegenwoordigen? Of ligt de ware aard van de geest dieper verborgen? 

Op de aarde leef je op de oppervlakte en dat is wat je primair ziet. Maar ook jij kent de holtes, de grotten, de open ruimtes waar allicht nog ander leven is. Versta de taal van het blote oog en kijk dieper als je meer wilt zien. 


De pupil staat symbool voor het zwarte gat. Daar waar alles in verdwijnt en op een andere plek weer tot leven komt. Ga via de zwarte gaten naar onontdekte werelden en weet je juist veilig op de plekken waar je niets kunt zien. Daar wordt de stilte geboren. Daar is de vrede die je wenst. 


Dus breng jezelf naar de diepte van de oceaan , de plek waar het zonlicht niet bij kan, op momenten dat je verdwaalt in de oppervlakte van de geest. Naar binnen, diep naar binnen, daar is de stilte die je wenst. 


Ga zitten, of liggen, en focus je op de diepste kleuren blauw en indigo. Vind in dat kleurenspel de beweging van het leven, voorwaar het leven meer is dan het aardse spel. Richt je op liefde en eenheid en zeg: ‘Laat mij liefde kennen’, want daar ligt de sleutel. 

Bevrijd het hart door verbinding te maken met de zwarte gaten van het niet-weten, want in het niet-weten zul je ware liefde ervaren. En dan, alsof er op een schakelaar wordt gedrukt, zal er licht komen in de duisternis. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is openstaan voor het donker. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top