Postbode Alida en het foldermeisje (2)

Twee jaar geleden won ik bij Qmusic een reis naar Portugal. (Ja, dat kan dus echt!) Ik had bij toeval de radiozender op Q staan en hoorde eigenlijk alleen: SMS a b of c naar dit nummer. Laat ik dat nu eens doen, dacht ik toen. Geen idee dat ik daarmee in de race was voor een reisje Portugal. 

Ik heb dus ook zes rondjes in mijn tuin gerend toen de presentator na mijn antwoord b zei: “JEEEE GAAAAAT NAAAARRRR PORTUGAAALLLLL!” Terwijl ik al schreeuwend aan mijn vierde rondje in de tuin bezig was (de raad opvolgend van de dame die, voordat ik in de uitzending kwam, mij subtiel door de hoorn fluisterde dat het wel fijn zou zijn als ik een beetje enthousiast reageerde) werd al een nieuwe tune ingezet; waarschijnlijk was ik iets té enthousiast. 

Maar goed, ik ging dan ook naar Portugal. Ik vroeg m’n moeder mee. Fijn dat je eens iets terug kan geven. Het was zalig daar samen in het Zuiden. Na dat gratis reisje besloten wij dat dit een terugkerend evenement moest worden. Ik heb Qmusic maar niet meer ge-sms’t, want je schijnt de goden niet te mogen verzoeken. Een spaarpotje doet ‘t ook goed. 

Mams trekt daarvoor speciaal een TNT-pak aan. Waar mijn vader vroeger hulp-Sinterklaas was, is mijn moeder nu hulp-postbode. En die hulp kunnen ze bij TNT goed gebruiken. We zouden overigens ook kunnen staken om onze steun te betuigen, maar daarmee maken we de belofte van Joost Prinsen niet waar: “Sure we can!” Enfin. Als mijn moeder op deze manier onze Portugal-spaarcenten verdient, dan is het minste wat ik kan doen een weekje haar foldermeisje zijn. Dat doe ik dus deze week. Da’s is weer eens iets anders! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top