Brief aan de koning

Deze brief stamt uit 2015, het jaar waarin ik mijn flessenpost-project lanceerde. Ik schreef verhalen over episodes uit mijn leven – en met de brief die ik uiteindelijk op een rol faxpapier schreef, om vervolgens het papier op te rollen, in een fles te stoppen en de post daarna ergens achter te laten (in zee, in een park, of zoals met de brief aan de koning: in een houten wijnkistje opgestuurd), wierp ik als het ware weer een stuk verleden van mij af. Daar is het mij om te doen met mijn schrijfwerk: het afpellen van mijzelf. De verhalen die ik heb geleefd ook weer loslaten. Want dat leerde ik van mijn Soulbrother: ‘Je bent je verhaal niet.’ En met dat ik keer op keer mijn verhalen loslaat, ontstaat er telkens een nieuwe, puurdere versie van mijzelf.

Ja, zo spreek je een koning dus niet aan. Dat heb ik van mijn vader geleerd. Dat moet je wel weten voor je verder leest: ik heb het geluk gehad bij lieve mooie slimme fijne ouders op te groeien die het beste met ons voor hadden. Voor wat het leven betreft. Ook voor wat taal betreft. Maar zoals het een goede dochter betaamt, heb ik mij bij tijd en wijle afgezet tegen alles waarvan mijn ouders vonden dat het goed voor me was. Soms bewust. Soms minder bewust. Soms tegen beter weten in.

Dit is een deel van de brief aan de Koning (2015) ~ uit mijn flessenpostproject Flessnpost van Mika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top