Davinckie

“Hoe zullen we ons kind noemen?” Gelukkig heb ik nog nooit voor die keuze hoeven staan. Het lijkt me een crime. En omdat ik zelf geen kinderen heb, is het des te makkelijker om namen af te zeiken à la De Vliegende Panters. Zelf kende ik ooit een Adje. Afgekort of course, van Adelbrecht zo mogelijk. Wisten die ouders veel dat zij als Adje door het leven zou gaan en vervolgens ook nog eens met de zoon van de plaatselijke patatboer zou trouwen. U kopt ‘m zelf wel in denk ik. 

Van iemand die in opdracht veel gebrainstormd heeft over bedrijfsnamen, zou je een beetje inzicht wel verwachten als die de eigen bedrijfsnaam moet bedenken. Ik was het dan ook direct met mezelf eens (dat is het mooie van een eenmanszaak) dat het Luistervinck moest worden. Het is mijn vak naar mensen te luisteren tijdens een interview. Klaar. Niks meer aan doen. MOOI. 

Weekje voordat ik naar de KvK vertrok. Even googlen. Handig systeem. Zoek luistervink (zonder c) en u vindt een kinderboekensite. Niks klaar dus. Naam in de prullenbak, want als schrijvers zitten we in dezelfde branche en dan mag je niet dezelfde naam bezigen, dat had ik voor kunnen zijn! Op de valreep verzon ik nog een nieuwe naam die heel mooi in een logo paste. Maar met schaamrood op de kaken belde ik de ontwerper nadat ik me had ingeschreven bij de KvK: “David, het wordt toch nog anders!” (Niets zo veranderlijk als een luistervinck.)

Ik had m’n tweelingbroer namelijk nog even gebeld voor advies. En hij zei zonder twijfel: “Dan neem je toch de naam die je al lang voor je gmail gebruikt? Vind ik geniaal” Davinckie, ja… het bekt ook wel lekker. Toegegeven; er bestaat nog zo’n creatieve geest, maar die beoefent een ander vak en heeft geen CK. Die letters heb ik dan toch maar mooi even van m’n ouders meegekregen. En daar ben ik best trots op. Evenals op m’n nieuwe naam.

Davinckie: geef mij uw woorden, ik schrijf uw verhaal!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top