De verkeerde vraag

Wat is de eerste vraag die je stelt aan ouders die hun pasgeboren kindje hebben verloren? De verkeerde. Er is geen goede vraag. Er is alleen het luisteren. Er zijn alleen de tranen die je deelt. Daarna kun je als schrijver alleen nog maar de geschiedenis tekort doen. 

HILDE’S HART

Hilde, het meisje dat op 1 januari 2019 de aarde weer verliet, wilde ik in het magazine Heit en Mem eren. Bovendien wilde ik haar ouders, Rienk en Coriene, teruggeven wat ze mij hadden gegeven tijdens het interview: hun openheid, hun hele verhaal. Ik wilde het zusje van Hilde, Doety, laten horen. Namelijk: zij leeft! Zij lacht! Zij speelt! En soms huilt zij met haar ouders mee.

Heit en Mem magazine

Als ik iets wens, is het dat dit driedelige verhaal van Rienk en Coriene het taboe doorbreekt om over een gestorven kindje te praten. Het is zwaar, maar geeft ouders troost. Ook als je de juiste woorden niet vindt.

Dankbaar

Deze week ontving ik van de ouders van Hilde een supergroot boeket, met hele lieve woorden van dank op een kaartje. Pffff, wat een verhaal. Dankbaar dat ik het mocht optekenen, dankbaar voor de verbinding met Coriene, Rienk en Doety!

Een paar keer per jaar schrijf ik voor Heit en Mem, vaak in het Frysk, dit keer mocht het artikel in het Nederlands. Via de site is het magazine te bestellen, het is ook in de boekwinkels van Friesland te verkrijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top