Verrassing @Oranjewoud

Rijd ik al slingerend over het fietspad van Sneek naar Joure (slingerend omdat ik iets met m’n telefoon aan het doen ben… dasdusbetervannie).., rijdt er een jongen voorbij, althans, dat probeert hij. “Sorry!”, roep ik, als ik merk dat ik iets te ver aan de linkerkant van het pad rijd.

Dittist!

Hij kijkt zo eens naar m’n bak en vraagt: “Wat is dit?!” Ik zou haast willen antwoorden: “DITTIST”, maar dat doe ik niet. Ik zeg: “Dit is mijn huis, mijn tweede huis weliswaar, maar toch, hier zit alles in.” We raken aan de praat en Geert vraagt me waar ik naartoe ga.

“Oranjewoud”,

zeg ik. “Hey, daar heb ik altijd gewoond, m’n ouders wonen daar nog steeds.” (…) En dan: “Heb je nog een slaapplek nodig voor vanavond?” Ik lach. “Eh, nou… ik houd me aanbevolen.” Geert pleegt wat telefoontjes, eerst heit, dan mem, dan z’n zusje en binnen tien minuten is het geregeld: ik mag vanavond in hun tuin staan, midden in Oranjewoud, op steenworp afstand van het festival dat ik dit weekend bezoek, hoe mooi is dat!

@Geert & family: dank voor de gastvrijheid, super echt!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top