Earth Keeper

Yoga bracht me in dit leven terug bij mijzelf… Vanaf het moment dat ik terug ging naar mijn kern, mijn oorsprong, mijn ware zijn, kon ik niet meer terug. Ik deed de gordijnen open en wist dat ik ze niet meer kon sluiten. De manier waarop wij de aarde verkrachten, is onbegrijpelijk. De manier waarop wij ons leven inrichten, staat zo ver af van onze oorsprong. We zijn onze natuur vergeten. Mijn lichaam protesteerde al jarenlang, mijn lichaam wilde zich uit de kaders van dit leven vechten. OPENBREKEN!

Mijn lichaam wist dat er een uitweg was. Vaak zoeken we de oplossing buiten onszelf. We kijken naar anderen, we vragen anderen om ons te helpen. Maar er is maar één manier om verandering te brengen en dat is: naar binnen gaan. Gek genoeg duren zulke processen lang. Ik heb er tien jaar over gedaan om afscheid te nemen van alcohol, terwijl ik diep van binnen wist dat daarmee zoveel lichtheid zou ontstaan. Hoe dan ook: het is gelukt. Ik drink niet meer en daarmee zie ik helder. Hoor ik helder. Leef ik helder.

Pacha Mama

~

Moeder aarde

Bij sjamaan Claasje Kos in Lekkum leerde ik weer contact te maken met de aarde, met water, vuur en lucht. Met de zon, de sterren, de maan, met stenen, dieren en planten. Door te zien en te voelen dat het hele systeem op elkaar is afgestemd, dat ALLES met elkaar verbonden is… ben ik als vanzelf anders gaan leven.

Ik ben dankbaar dat ik na de initiaties mijzelf ‘Earthkeeper’ mag noemen, want een aardevrouw ben ik in hart en nieren. Ik voel haar hart kloppen en ik draag haar ritme. In dit leven dat om veel snelheid vraagt, gaan we vaak tegen dat ritme in… De zon is er om ons wakker te maken. De donkerte valt om ons te laten slapen… Het water is er om ons te helen. De aarde is vruchtbaar, zodat we van haar kunnen eten. Laten we haar koesteren, en laten we leren van de cyclus van het leven…

De aarde is onze vallei, onze bedding, ons fundament, onze veilige basis ~ zij draagt ons, zij voedt ons, zij laat ons haar schoonheid zien. Laten we teruggeven wat zij ons geeft. Laten we de beste versie van onszelf leven en ervoor zorgen dat zij terugkrijgt wat zij verdient, zodat ook onze kinderen hier op deze plek kunnen blijven leven.

Scroll to Top