Rijdende Bedstede: terug in de tijd

Och man, BIG smile op m’n hoofd. Ik heb net de allereerste mail teruggevonden die ik aan Oebele (=Bob de Bouwer) stuurde. Daarin: mijn bakfietsplan. Datum: 22 augustus 2015. Ergo: ben er al een tijdje mee bezig. In die mail (dat wist ik niet eens meer), stuurde ik ook mijn eerste schets voor de Rijdende Bedstede mee. Hilarisch! Ik had er ook nog een kar achter bedacht. Dus voor: bak. Achter: kar. Goed plan. Ga jij maar fijn een bak en en kar vooruit trappen Vinck. Lekker bezig ? 

Rijdende Bedstede Friesland

Als je met je bakfiets door het noorden wil fietsen, dan is het zaak niet al teveel ballast te hebben. Daar kom ik nu tijdens m’n oefenritjes wel achter! Enfin. In de mail aan Oebele stond ook wat ik wilde meenemen, lees:

  • ~> plank/bed/matras/ligmatje.. + losse klapstoel
  • ~> ruimte waar minimaal 6 boeken in kunnen
  • ~> kleding (ruimte die droog blijft)
  • ~> dekens/warmte etc.
  • ~> kooktoestel/klein pannetje/bestek/bord/kom
  • ~> indien mogelijk: kluisje voor laptop, camera & telefoon
  • ~> GITAAR gaat denk ik voor in de bakfiets, maar die gaat inderdaad mee ?
  • & yogamat
  • Aan de achterkant nog een plank te monteren / uit te klappen waar ik aan kan schrijven / eten.
Ik deel een deel van die mail met je, even terug in de tijd:

2015

Oebele! Wat super dat je met me wilt meedenken! Ik zie voor me: een uitschuif-constructie voor de tent op die bak. (Als dat mogelijk is.) Dat is in ieder geval m’n eerste idee. Dan kan de bak tijdens het fietsen laag zijn, en schuif ik ‘s avonds mijn tent uit ? Moest overigens ook zeer lachen om wat je schreef: dat het wel een ‘esthetisch verantwoorde verschijning’ moet zijn. 
Haha! YES, eens!
Ik heb een lijstje gemaakt met wat ik mee wil nemen onderweg. Dat is niet veel. Een groot deel kan in de bak voorin. Op die bak wil ik dan graag zo’n zonnecollector. Hm, nou… dit waren zo mijn eerste hersenspinsels…
Wat zou het geweldig zijn als we dit kunnen maken! Voor het tentzeil heb ik ook een idee, maar dat komt wel.
Dit alles heeft geen haast ~ ik vind het geweldig dat je met me wilt meedenken! Ik geloofde er al in, maar dit delen maakt het nog echter en de droom dichterbij!

2017: Aan de slag, bakfiets ombouwen!

Deze week komt Oebele langs om de bak-indeling te bespreken. Daarna gaat hij aan de slag. De gesponsorde zonnepanelen zijn reeds binnen, vanuit Engeland. De nieuwste tekeningen deel ik komende week met je. En heb je tips? Ik houd mij sterk aanbevolen. Ik doe namelijk ook maar wat… ?

En trainen voor de tocht

Ondertussen duik ik hier af en toe alvast in de vaart om de vlinderslag te oefenen. Eén van mijn sponsoren heeft namelijk als tegenprestatie gevraagd of ik ergens onderweg een filmpje wil maken in een willekeurige vaart, van een Vinckie-die-de-vlinderslag-doet. Hm. Da’s niet m’n sterkste kant kan ik je vertellen. WHOEIJ ! Spannende maand wordt het!!

2 thoughts on “Rijdende Bedstede: terug in de tijd”

  1. Do bist goed dwaande Vinckie. Hoopje net datst in fersopen flinter wurdst. Kom ik wol del mei de pream en kinst wer opdroegje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam sommetje *

Scroll to Top