Yin yoga

is een rustige yogavorm waarbij je langer in een houding blijft. Daarmee raak je de diepere lagen in het lichaam. Waar Yang yoga (bijvoorbeeld: Hatha, Vinyasa yoga) zich richt op de spieren, richt Yin yoga zich op de niet-elastische lichaamsdelen, zoals gewrichten, botten, pezen en bindweefsel. Met Yin blijf je langer in een houding (zo’n 2 tot 5 minuten). Daardoor krijg je de tijd om je grenzen te voelen en te verkennen. Een mooi onderzoek in een tijdperk waarin we structureel over onze grenzen heen gaan. 

Je gebruikt het lichaam niet om in een houding te komen, maar andersom: je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Dat levert de ene keer strijd op, de andere keer overgave.

Je maakt hoe dan ook ruimte om energie door het lichaam te laten stromen. De beoefening van Yin yoga is helend; Yin laat het bindweefsel letterlijk smelten, dat maakt het lichaam soepeler en in de beoefening lost het blokkades op.Heel jezelf ~ Yin jezelfErvaar yin yoga, maak een keer yin & music mee,
of geniet een volle dag van van yin, muziek, adem en dans!

Kijk bij de agenda welke evenementen Martin en ik organiseren.


Recente Yin-blogs

Yin&Music @Students

Normaal gesproken maken we geen foto’s tijdens onze sessies Yin&Muziek, maar bij deze groep studenten kregen we de vrijheid om ons zielenwerk te brengen en te delen met de wereld. Een internationale groep studenten, nog nooit eerder op een yogamat gezeten – en ze lieten zich zomaar meenemen… gaven zich over aan ADEM, YIN, MUZIEK…

Continue Reading Yin&Music @Students

Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2021: Bevrijd jezelf met Adem, Yin & Dans!

Bevrijd jezelf van de beelden die je over jezelf hebt, van overtuigingen die je met je meedraagt, van pijnstukken die zich hebben vastgezet in lichaam en geest, om dichter bij je ware zelf te komen. Je kiest voor zelfheling op fysiek, energetisch en spiritueel niveau.  Adem brengt je in het lichaam, bevrijdt je van (onbewuste)…

Continue Reading Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2021: Bevrijd jezelf met Adem, Yin & Dans!

Have a little faith

Hoor ik mijzelf zeggen tijdens mijn yogasessie: “In contact komen met lichaam, geest en met de stilte in jezelf… Ervaar dat die drie elementen met elkaar communiceren. Geef jezelf ruimte om die drie-eenheid te ontleden. Zie elk deel voor wat het is. Het lichaam de vorm; het instrument waarmee je kunt voelen. De geest; die…

Continue Reading Have a little faith

Yin vragen:

1. Ik heb nog nooit yoga gedaan, kan ik meedoen aan Yin & Music?

Je bent zeer welkom! We stemmen met elkaar af voor de sessie begint. Mocht je lichamelijke klachten hebben, laat het me weten, dan houd ik daar rekening mee tijdens de sessie.

2. Ik heb last van artritis, kan ik wel meedoen met yin yoga?

Ik zou willen zeggen: JUIST! Voel je welkom. Yin yoga maakt je lichaam soepeler en zachter. Iedereen doet de houding voor zichzelf, zolang jij je grenzen verkent (en bewaakt) kun je yin beleven.

3. Ik ben zwanger, is yin yoga goed voor me?  

Een prachtige start voor jou en je baby. Je ontspant, je voelt, je maakt je lichaam klaar voor wat er komen gaat. Voel je welkom EN laat het me voor de sessie weten.

4. Op welke plekken geef je yin yoga?

Samen met Martin reis ik door het land en brengen we Yin & Music. Mijn sessies yin yoga geef ik in Sneek, Leeuwarden en Wommels.

5. We willen met een groep Yin & Music beleven, waar kan dat?

Heb je een groep van 8 mensen bij elkaar? Dan komen we graag naar je toe! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. In de agenda vind je alle evenementen van Martin en mij.

Martin en ik organiseren op diverse locaties in Nederland Yin & Music.

Ervaringen van deelnemers aan Yin & Music

Neem contact met me op als je meer wilt weten, of wil kennismaken!

Scroll to Top