Mijn leermeesters

Janna Wingelaar

Groningen

Janna, wat ben ik blij dat mijn yogapad bij jou begon… In mijn vierjarige hatha-opleiding leerde jij ons voelen wat een houding voor onszelf betekende. Dus geen boekenleer, maar leren met het lichaam als instrument. Dank dat je mij dit pad, mét muziek!, zo gunde. Je bent nog altijd dichtbij me, in elke sessie die ik geef. Eerlijk gezegd begon yin bij jou: verlangzaming als sleutel tot voelen.

Simen Jonker

Alkmaar

Mijn dierbare vriend Siem. In Leeuwarden leerden we elkaar kennen tijdens een cursus Fries van de Afûk. We verloren elkaar uit het oog, totdat hij op een goede dag ineens op de brug over de Franekervaart stond met zijn bakfiets (niet wetende dat ik hier leef…). Die hereniging maakte ons duidelijk dat we bij elkaar moeten zijn. Bij tijd en wijle maken we samen muziek, maar vooral luister ik graag naar deze wijze oude vriend die geboren werd in 1928. Hij is een ware levenskunstenaar die mij stimuleert mijn droom te leven!

Claasje Kos

Lekkum

‘El Shaman’ noem ik je als ik je zie. De sjamaan op de Friese klei. Een vrouw die verbonden is met de aarde en met alles daaromheen, zo nuchter, zo vol van humor en zo heerlijk ‘down to earth’! “Hier hebben we het te doen”, zeg je altijd. Zo is het precies. Tegelijkertijd ben ik heel blij dat je mij hebt laten zien dat wat ik al van kinds af ervoer simpelweg oude wijsheid is die ik mag omarmen. Met alle krachtdieren die daarbij horen. Ik begroet mijn sterrenbroeders en zusters nu met zoveel meer rust en vertrouwen. Dat heb ik aan jou te danken.

Emrik Suichies

Sneek

Na mijn yin-opleiding in een ashram was daar ineens, heel dichtbij: Emrik. Alles wat ik in de ashram aan diepgang had gemist, vond ik in jouw ‘Yin University’. Een universiteit van het leven, zo mag je het wel stellen. In contact met het Veld. In contact met het Wezen. Voelen waar we in het lichaam onbewust de boel hebben vastgezet, om op die plekken weer stroming te creëren. Wat een reis! Alles wat yin is, breng jij tot leven.

Erica Nap

Zutphen

Oh, jij mooie prachtige wijze vrouw! Erica, wat een geschenk ben je in mijn leven. Je leert mij mijn Ware Stem te gebruiken. Je hebt me meegenomen de diepte in, om mijn pijn te voelen en te leren dat ik het gewoon kan dragen. Je hebt me geleerd met alles te ‘zijn’ en te zingen en te dansen. Je leerde me AUW! zeggen, aiaiai, en AUM. Ik dank je diep voor alles wat je hier op aarde brengt. Jij leeft het voor.

Bijan

Mallorca

My beautiful wise teacher. You gave me back my voice. You taught me what my role here on Earth is. “Mika, you are a Peacebringer”, you said… You taught me to drop my fears and stand as the woman that I am. To feel the goddess within and to live JOY. To embrace myself as a woman and to bring my sisters together to heal. I am eternally grateful for your wise teachings and they are graved into my heart. Beloved Bijan, you are with me every day. Sisterhood is rising!

Madre Ayahuasca

Universum & Aarde

Plantmedicijn en Wijze Vrouw ~ je hebt mij thuisgebracht. Met elke reis die ik met je maakte, kwam ik dichter bij mijzelf. Je hebt me oude pijn laten zien, patronen en facades. Je helpt me lichaam en geest te helen. Je houdt me een spiegel voor. Je laat me zien wat ego is ~ en wat mijn ware stem is. Je staat me bij op energetisch niveau, zodat ik hier op aarde de praktijk kan leven. Ik dank je diep dat je in mijn leven kwam, omdat sommige lessen nu eenmaal niet in woorden zijn te vatten en de geest te boven gaan….

Scroll to Top